Rasmus Hylleberg

16. oktober 2021

Mit navn er Rasmus Hylleberg, og jeg er 47 år. Jeg har boet i Roskilde siden 2006 med min kone Line og vores tre børn Emil, Anna og Andreas på hhv. 17, 15 og 11 år. Vi har boet 15 år i Trekroner, men er netop flyttet til Egebjerg i Himmelev her i 2021. Til daglig har jeg min gang på RUC, hvor jeg arbejder i studieadministrationen. Fritiden går udover familien med fodbold i HVB på Oldstar-holdet og lidt badminton, tennis og padeltennis. og så nyder jeg med ujævne mellemrum nogle løbeture i vores smukke naturområder.


Jeg er rundet af det frivillige foreningsdanmark og har bl.a. været spejder i mere end 30 år, og i mine yngre dage var jeg formand og senere generalsekretær for paraplyorganisationen Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF). I dag er jeg bl.a. engageret i folkeoplysningen som bestyrelsesmedlem i LOF Roskilde. Jeg er uddannet i statskundskab og har altid interesseret mig for politik og samfund – både rammerne omkring vores nære velfærd og hverdagsliv og Danmarks rolle i verden. 

Jeg har tidligere erhvervserfaring bl.a. fra Christiansborg, Dansk Erhverv og Ørsted, hvor jeg arbejdede med erhvervspolitik og den grønne omstilling. Og så har vi som familie boet og arbejdet med udvikling i Rwanda og Burundi i Afrika i et par år.

Jeg har boet i Roskilde siden 2006, og vi har en dejlig kommune, som jeg gerne vil være med til at gøre endnu bedre. Jeg er optaget af, hvordan vi udvikler vores velfærdssamfund og skaber gode rammer for vores hverdagsliv i Roskilde for alle generationer – med respekt for, at pengene skal tjenes, før de kan bruges. Jeg blev valgt som folketingskandidat for Venstre i Roskilde i efteråret, og jeg stiller også op til byrådet, fordi jeg gerne vil være med til at binde det lokale og det landspolitiske sammen.

Hvad vil du kæmpe for politisk?
Et helhedssyn på vores kommune med udgangspunkt i grundlæggende liberale værdier: Frihed, frisind, ansvar og fællesskab. 

Jeg har ikke nogle få udvalgte mærkesager, men brænder for at vi i endnu højere grad får en kommune, hvor engagerede borgere, driftige iværksættere og virksomheder, og offentlige ledere og dygtige medarbejdere får lov at udfolde sig og sætte sig selv i spil. Der skal være plads til, at vi har forskellige ønsker og behov, til lokalt initiativ og til den sunde fornuft i børnehaven, skolen, plejehjemmet, foreningen, på arbejdspladsen og selvfølgelig i familielivet.

Frihed og frisind handler for mig om respekt for vores forskellighed og vores muligheder for at vælge det, der er det rigtige for os og vores nære. Det er ikke mig som politiker, der skal bestemme, hvad der er bedst for dig. Derfor skal vi sætte den enkelte i centrum og have større valgfrihed i den offentlige sektor. Mennesket før systemet. Og vi skal have flere private virksomheder til at spille med i at udvikle vores velfærd, så vi får mere konkurrence om at skabe de bedste velfærdsydelser og får mest for pengene. Og endelig skal vi blive bedre til, at alle får en chance for at komme med i fællesskabet. Vi taber stadig for mange børn og unge i vores samfund, som har ondt i trivslen og aldrig får en ungdomsuddannelse og et fodfæste i livet.

I Roskilde er vi kendt for vores smukke domkirke, vikinger og festival, og jeg håber, at vi om fire år også er kendt for at være en af Danmarks mest nytænkende kommuner til at skabe vækst og velfærd.