Folketingskandidat i Roskildekredsen

Rasmus Hylleberg

RASMUS HYLLEBERG

Folketingskandidat


E-mail: rhylleberg@icloud.com

Telefon: 27 57 15 10


https://www.facebook.com/hyllebergrasmus

Jeg er folketingskandidat i Sjællands Storkreds valgt i Roskildekredsen.


Jeg er opvokset på Midtsjælland i Tølløse og har siden 2006 boet i Roskilde med min kone Line og vores tre børn Emil, Anna og Andreas på hhv. 17, 15 og 11 år. Til daglig har jeg min gang på RUC, hvor jeg arbejder i studieadministrationen.

Jeg er rundet af det frivillige foreningsdanmark og har bl.a. været spejder i mere end 30 år, og i mine yngre dage var jeg formand og senere generalsekretær for paraplyorganisationen Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF). Jeg er uddannet i statskundskab og har altid interesseret mig for politik og samfund – både rammerne omkring vores nære velfærd og hverdagsliv og Danmarks rolle i verden.

Jeg har tidligere erhvervserfaring bl.a. fra Christiansborg, Dansk Erhverv, DUF og Ørsted, hvor jeg arbejdede med erhvervspolitik og den grønne omstilling. Og så har vi som familie boet og arbejdet med udvikling i Rwanda og Burundi i Afrika i et par år.

Jeg er optaget af, hvordan vi udvikler vores velfærdssamfund og skaber gode rammer for vores hverdagsliv – med respekt for, at pengene skal tjenes, før de kan bruges. Og så har jeg et helhedssyn på vores samfund med udgangspunkt i grundlæggende liberale værdier: Frihed, frisind og fællesskab. Det handler for mig om respekt for vores forskelligheder.

Jeg vil arbejde for vækst, velfærd og valgfrihed, så du kan træffe de rigtige valg for dig og din familie. Og jeg vil arbejde for en ansvarlig grøn omstilling. Vi skal passe på vores natur, og klimaudfordringen skal løses med forskning, udvikling og jobvækst, sådan som vi har løst tidligere miljøudfordringer - ikke med tvungne vegetardage og bilfri søndage.

Danmark er et dejligt land, som vi skal passe på – og vi er et lille land, der bliver større i samspil med vores omverden. Derfor skal vi styrke internationalt samarbejde og gøre Danmark til en stærk stemme i Europa og verden.