Jette Tjørnelund - Borgmesterkandidat

12. september 2021

Jeg blev medlem af Roskilde Byråd i april 2017 og indtrådte som næstformand i Skole- og børneudvalget. I 2017 blev jeg genvalgt med 640 stemmer og blev dermed højdespringer i Roskilde. I oktober 2018 blev jeg gruppeformand og i marts 2019 spidskandidat for Venstre i Roskilde Byråd. Jeg er meget taknemmelig for den tillid som der er vist mig.  Jeg ser det 100% som min opgave at sikre at Venstre er tæt på borgerne og får mest mulig indflydelse i byrådet. Venstre er den konstruktive borgerlige og liberale stemme i byrådet, men vi nikker ikke hvad som helst...

I Roskilde Byråd er jeg medlem af:

  • Økonomiudvalget
  • Skole- og Børneudvalget


Desuden bestrider jeg poster som

  • Formand for SCR Roskilde
  • Næstformand i Ungdomsskolen
  • Medlem af advisory boards for Roskilde Kongrecenter, Tour de France Grand Depart 2022 og socialøkonomi mm.

Jeg har været medlem af Venstre siden marts 2012 og stillede op til kommunalvalget i 2013, hvor jeg blev valgt som 1. suppleant. Det var en lærerig periode hvor jeg kom tæt på byrådsarbejdet og blev involveret i en lang række områder.

Uddannelse og job

Jeg er uddannet matematisk-fysisk student fra Ribe Katederalskole og cand.pharm, Ph.D. Jeg fik straks job som adjunkt på universitetet og blev senere lektor i analytisk kemi. Herefter har jeg været en længere årrække i lægemiddel- og biotekbranchen både i specialist og lederstillinger. Jeg arbejder nu på DTU, Risø Campus lidt nord for Roskilde med fremstilling af lægemidler til kræftdiagnostik.