Tak og held og lykke Roskilde Indkøbsbus

13. marts 2017

Foreningen Roskilde Indkøbsbus, der tilbyder ældre, svækkede borgere gode oplevelser med indkøbsmuligheder og socialt samvær på Ros Torv, har søgt 350.000 kr. til køb af en brugt bus. Roskilde Indkøbsbus deler bus med foreningen Jyllinge/Ågerup Indkøbsbus. Foreningerne råder hver over bussen 2 dage om ugen, femte hverdag er afsat til vedligehold af bussen. Kunderne betaler 40 kr. pr. tur til bussens vedligehold.

Roskilde Indkøbsbus er blevet en kæmpe succes, især takket være formanden, Ruth Baden Ekelund, en fantastisk ildsjæl. Roskilde Indkøbsbus, der har ca. 50 ansvarsbevidste frivillige, kan ikke dække efterspørgslen og siger hver uge nej til kunder. Dette er Roskilde Indkøbsbus kede af og ønsker også at hjælpe ældre i Svogerslev, Vindinge, Vor Frue og Trekroner.

Sundheds- og Omsorgsudvalget behandlede den 9. marts ansøgningen. Roskilde Avis havde 2. marts en artikel med overskriften: ”Udvalgsformand vil skaffe penge til ekstra indkøbsbus”. Det er ikke første gang, Morten Gjerskov (S) leger julemand i avisen i en sag, der skal behandles i udvalget! Det er meget kritisabelt, at Morten Gjerskov (S) misbruger stillingen som udvalgsformand til at promovere sig på sager, han ikke er ophavsmand til!

Ifølge Roskilde Avis mener Morten Gjerskov (S), at ”en betingelse, for at udvalget vil bevilge pengene til den ekstra indkøbsbus, er dog, at den også skal køre for beboerne i den sydlige del af kommunen.” Hvorfor finder Morten Gjerskov (S) det rimeligt, at Roskilde Indkøbsbus skal dække både Midt og Syd, mens Jyllinge/Ågerup Indkøbsbus kun skal dække Nord?

Venstre finder Socialdemokratiets betingelse urimelig, idet behovet er langt større i Midt end det samlede behov i Nord og Syd! Derfor fremsatte jeg på mødet forslag om, at der ikke stilles betingelse om, at Roskilde Indkøbsbus kører i Syd. Jeg foreslog samtidig, at den ledige kapacitet, der opstår, ved at Jyllinge/Ågerup Indkøbsbus ikke mere skal dele bus med Roskilde Indkøbsbus, stilles til rådighed, hvis en frivillig forening i Roskilde Syd etablerer en indkøbsordning.

Sundheds- og omsorgsudvalget bevilligede pengene og besluttede endvidere, at bussernes ledige kapacitet stilles til rådighed for en indkøbsordning i Roskilde Syd, hvis en frivillig forening i Syd etablerer en indkøbsordning.

Tak til foreningen Roskilde Indkøbsbus fordi I vil udbrede ordningen i stort omfang! Held og lykke med bussen og fortsat god arbejdslyst!


Annie Larsen, byrådsmedlem for Venstre

Medlem af Sundheds- og Omsorgsudvalget