Nytårshilsen fra folketingskandidaten januar 2018

2. januar 2018

Først og fremmest vil jeg ønske dig og dine et godt og lykkebringende nytår. Og ikke mindst sige en stor tak for din indsats, hjælp og støtte i 2017.

Det forgangne stod på mange måder i kommunalvalgets tegn. Det prægede både den lokale debat og arbejdet i byrådet. På godt og ondt. Valgresultatet blev desværre ikke som vi håbede på. Venstre er netop nu ved at evaluere, hvad vi kunne have gjort anderledes. Der skal dog lyde en kæmpe tak til de mange frivillige, der trodsede stærk blæst, regn, kulde og hang plakater op og ikke mindst pillede dem ned igen, delte flyers ud og på andre måder hjalp Venstre i valgkampen.

Jeg har særligt kæmpet hårdt for bedre vilkår for vores lokale virksomheder. Den danske økonomi er i vækst, og vi skal sikre os, at Roskilde får mest muligt gavn af denne medvind. Når jeg kæmper for bedre vilkår for virksomhederne, så er det ikke blot for virksomhedernes skyld: det er for lokalområdet, medarbejdere og de skattekroner, der bidrager til vores fælles velfærd. Virksomheder skaber levebrød og aktivitet i vores kommune. Derfor skal vi kæmpe for at gøre det endnu mere attraktivt at drive erhverv i Roskilde kommune.

På trods af kommunalvalgets udfald, så er jeg enormt stolt over den tillid 1087 borgere viste ved at sætte deres kryds ved mit navn. Jeg vil i den kommende byrådsperiode arbejde benhårdt på at leve op til tilliden.

På landsplan har 2017 været lettere kaotisk til tider, men Regeringen med Lars Løkke i spidsen har leveret en række stærke resultater i det forgangne år. Erhvervs- og iværksætterpakken lettede afgifter og skatter i milliardklassen. Det sociale frikort gør det nemmere for socialt udsatte at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Oprettelsen af et iværksætterpanel sætter fokus et vigtigt område af vores erhvervsliv.

Samarbejdet i blå blok har dog været udfordret flere gange. Og der kan være langt fra Liberal Alliance til quasi-socialdemokraterne i Dansk Folkeparti. Men enderne mødes dog ofte til sidst. Det er jeg også sikker på tilfældet bliver ved de store skatteforhandlinger i starten af det nye år. Personligt håber jeg vi får lettet skatten markant – hele vejen rundt. De laveste arbejdsindkomster skal have en solid lettelse i skatten, så det bedre kan betale sig at gå på arbejde. Og det er heller ingen hemmelighed, at jeg også gerne ser topskatten helt afskaffet. Den er en jantelovsskat, der koster vækst og innovation – uden at bidrage nævneværdigt til statsfinanserne.

Gode resultater kan dog kun opnås, hvis man kan samarbejde og tale sammen i en god tone.

Selvom Roskilde byråd (desværre) nedstemte et kodeks for god tone, så håber jeg inderligt det nye år vil bringe en væsentlig mere konstruktiv debattone. Jeg vil i hvert fald gøre mit.

En del af min kommunale valgkamp gik netop på budskabet om vilje til klar tale og dialog.

Derfor er du også meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har forslag eller ideer til mit politiske arbejde. Både lokalt og nationalt.

2018 er også sidste år inden vi med sikkerhed skal i folketingsvalgkamp. Jeg tror at regeringen fortsætter det meste af perioden ud, så resultaterne står stærkest og klarest for vælgerne, når vi skal i valgkamp og forsvare statsministeriet. Men, hvis valget kommer, så skal vi være klar.

Godt nytår

Lars-Christian

Mobil: 25636000

Mail: Brask@roskilde.dk