Nyheder og artikler

26. oktober 2020

Seneste atikler

Her finder du løbende nye artikler skrevet af Venstre Roskildes byrådsmedlemmer, regionsrådsmedlemmer, byrådskandidater og folketingskandidat.

ANMODNING OM SAG PÅ DAGSORDENEN – ANVENDELSE AF KOMMUNENS HALLER

Venstre 25. maj 2021

Kære borgmester og kommunaldirektør

I sag nr. 93 ”Anmodning om sag på dagsordenen – anvendelse af kommunens haller” rejst af Venstre, blev der protokolleret følgende:

Byrådet ser frem mod genåbningen efter corona-pandemien, og byrådet lægger vægt på, at idrætten snarest kan udfolde sig i vores idrætshaller. Byrådet finder, at der i første omgang skal sikres tilstrækkelige faciliteter til at gennemføre test og vaccinationer, men at forvaltningen kontinuerligt…

LÆS MERE

Ny SSA-uddannelse målrettet psykiatrien

Venstre 14. marts 2021

I mange år er psykiatriområdet blevet nedprioriteret til fordel for det somatiske sundhedsområde. Vi har set alt for mange tragiske sager i Region Sjælland, hvor ansatte i den psykiatriske sundhedssektor oplever vold og i værste fald er blevet dræbt på arbejdet. Det er fuldstændigt grotesk, og det må på ingen måde ske. Det har sat gang i diskussionen om, hvorvidt medarbejdere i psykiatrien har nogle ordentlige arbejdsforhold. Ingen i Danmark må føle sig…

LÆS MERE

Fremtidige aktiviteter på hospitalsgrunden Roskilde Sygehus

Venstre 7. februar 2021

På sidste regionsrådsmøde blev de sidste justeringer – i hvert fald i denne omgang – vedtaget, så de overordnede planer for den fremtidige anvendelse af bygningsmassen på Roskilde Sygehus nu kan gå i gang. Sådanne planer kræver god tid. Det har vi efterlyst længe i Venstre.

Vi har nu som politikere – dermed jer borgere - et udgangspunkt, som er anvendeligt for både Regionen, Roskilde Kommune og private aktører.

Der er nu reserveret den nødvendige…

LÆS MERE

Corona hjælp til kommunens forsamlingshuse og private haller!

Venstre 4. februar 2021

Formanden for Kultur og idrætsudvalget (KIU) var for et par dage siden ude med en pressemeddelelse – udarbejdet af kommunens tunge pressetjeneste – omkring en sag på KIU`s dagsorden – ”Kultur- og Idrætslivet skal hjælpes gennem 2021”. Her stiller udvalgsformand Claus Larsen (A) nogle forventninger i udsigt, som ikke er vedtaget politisk. Det er en uskik og kun udtryk for et profileringsbehov hos udvalgsformanden.

Men når nu udvalgsformanden forsøger…

LÆS MERE

Nu skal Frederikssunds-motorvejen gøres færdig!

Venstre 26. oktober 2020

Folketinget har lige genoptaget arbejdet. Noget af det første de skal tage fat på er en endelig beslutning om at gøre Frederikssundsmotorvejen færdig!

Da min kone og jeg flyttede til Gundsømagle i 1973 fik vi at vide, at motorvejen skulle gå hen over vores marker på Gulddyssegården. Hvornår debatten startede ved jeg ikke, men jeg ved at Frederikssundsmotorvejen nu – sådan umotiveret - stopper uden for Smørum! Samtidig er der nu bygget en ny stor…

LÆS MERE